Breaking News

Panierowane potrawy z rusztu – wyśmienite i smaczne

Panierujemy zrazy, z czegokolwiek by nie były uczynione. Czy to zrazy sztampowe, z mięsa, czy z warzyw czy z innych składników. Panierujemy je, żeby nabrały bardziej profesjonalnego smaku i wyglądu. A w czym jesteśmy w stanie panierować? Tradycyjnie, obtaczane w jajku i bułce tartej, ekspresowo się nudzą i pragniemy nowego przepisu, nowego sposobu. W następstwie tego wypatrujemy go. Czym można panierować? Na przykład sezamem.

Sezam jest profesjonalny do panierowania kotletów, a na domiar tego ma imponujący smak, jeśli się go przyrumieni – zapraszamy na przepisy na grilla. Sporo osób używa do panierki płatków owsianych, lub otrębów. Można też używać samego jajka, jeśli nie pragniemy już innych akcesoriów. Niemniej jednak panierowanie to dodatkowy krok w sztuce gotowania, który wydaje się być niezwykle prosty, a nie jest taki w realności. Panierka co chwilę odkleja się, pęka, ucieknie z kotletów, nie pragnie się trzymać. Wtenczas, powinniśmy po prostu podnieść ogień, na jakim smażymy, żeby można było smażyć prędzej. Wtenczas nic nie ma prawa nam się nie udać panierka niezwykle ekspresowo przylgnie do smażonej potrawy.

Dodaj komentarz